maanantai 15. helmikuuta 2010

Harhakuvia

Kai heräsin tänään liian aikaisin ja nyt väsyttää. Ei ajatukset oikein kulje suuntaan eikä toiseen. Mitä nyt ollaan pohdittu, että mihin nykypäivän lasten lapsuusaika on kadonnut.

Olipa kerran ekaluokkalainen pikkuvanha beibe, joka kulkee talvipakkasella pukeutuneena legginseihin ja pikkupikkuminihameeseen eikä missään nimessä suostu pukeutumaan haalareihin, jotka lämmittäisivät ja antaisivat hänelle mahdollisuuden leikkiä muiden lasten kanssa välitunnilla lumessa. Hän esiintyy järkyttävänä tosielämän esimerkkinä, miten jo lapsesta asti syötetään mallia, joka kasvattaa kohti materialismia, kulutushysteriaa, massaan hukuttautumista muka-uniikeilla-merkkivaatteilla, joihin joka toinen pukeutuu, identiteettikriisin aiheuttamaa syvää ahdistusta ja kaikki-heti-mulle-nyt-asennetta. 
Sitten beibe 18 vuotta täytettyään, vetää joka viikonloppuna pään täyteen ja oksentaa kadulla puolet perseestä vilkkuen, itkee maailman pahuutta ja sitä, että "mua ei rakasta kukaan!" Ja kun joku ohikulkija kommentoi ääneen kaverilleen: "Katoha, taas yksi elämään väsynyt pikkupillu ylittänyt rajansa", niin hän alkaa haastaa riitaa, puolustaa omaa humalaista pientä sieluaan, joka oikeasti selvinkin päin on rikki ja hukassa, eikä tiedä kuka on. Seuraavana aamuna herättyään, hän katsoo peiliin ja peilistä katsoo riutunut, alipainoinen, helvetillistä darraa poteva, säälittäväksikin sanottu tyttörukka, jolla on silmämustana ja hiukset pystyssä, eiliset meikit levinneinä kasvoille.
Hän itse vain ei näe kaikkea. Häntä peilistä katsoo lihava tyttö, jolla on kamala darra, silmämusta, hiukset pystyssä ja eiliset meikit poskilla. Hän on median ja nykymaailman raiskaamaksi joutunut viaton ihmislapsi. Hänelle ei kukaan opettanut miten rakastaa itseään, vaan häntä sullottiin muottiin, hän imi vaikutteita ympäristöstään ja alkoi kulkea niitä kohti, olettaen niiden tekevän hänet onnelliseksi.

Tänään oltiin luokan kanssa tutustumassa Kesproon ja sen jälkeen käytiin ravintola Teinissä lounaalla. Keskusteluissamme tuokin aihe vilahti ja jäin sitä sitten ihan urakalla miettimään.
Oli tosi kiva päivä :) Mitä nyt kotiin päästyäni, väsähdin ihan totaalisesti, mutta jaksoin sentään huomiseen kokeeseen kerrata! :)

Nyt raju iltadata!!
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...