tiistai 25. tammikuuta 2011

Paholaisen kakku (ainakin melkein!)

Aiemmin tänään postasin SLY-paketin.
Otti aivan armottomasti päähän (ottaa edelleen!) tuo OP:n aiheuttama tilanne eilen ja tänään. Onneksi tuo paketti saapui ja päätinpä lohduttaa itseäni reseptillä, joka siinä tuli mukana.
Tähän en pistänyt piimää, sillä (kiitos op:n) kaapistani ei löytynyt kuin vaniljakaurajuomaa. Maukasta, mutta hieman kuivakkaa tuli. Eli korjauspostaus aiheesta myöhemmin!





Paholaisen suklaakakku

125g tummaa suklaata
2dl piimää (laitoin vaniljakaurajuomaa joku 1,5dl)
175g fariinisokeria
125g voita
4 munaa
225g vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Täytteeksi:
aprikoosimarmeladia

Kuumenna uuni 180 asteiseksi. Voitele kaksi halkaisijaltaan 18cm vuokaa ja vuoraa pohjat leivinpaperilla. (Käytin paketista saamaani kolovuokaa, voitelin kolot ja ripottelin pohjalle vehnäjauhoa, irtosivat hienosti!)


Sulata suklaa, piimä ja 50g fariinisokeria. Sekoita ja anna jäähtyä.


Hiero (tää ei ihan auennut mulle) voi ja loput fariinisokerista kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen seokseen, lisää 1rkl vehnäjauhoja jokaisen munan jälkeen.


Lisää seokseen jäähtynyt suklaapiimä, sekoita. Lisää loput jauhoista, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sihdattu kaakaojauhe.


Kaada vuokiin, kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä.


Täytä kakku, kuorruta ja koristele.

Tällä kertaa näin yksinkertaista, ensikerralla ei sovelleta ja panostetaan ulkonäköön! ;)

2 kommenttia:

  1. Usein ohjeissa pyydetään hieromaan voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Toiset ohjeet sanovat saman asian suoraan: vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...