perjantai 22. lokakuuta 2010

Valkosuklaa-nougatmoussekakku

Kauhea nimihirviö! :D

Eli huomenna pidän Meandi-lastenvaatekutsut ja tottakai jotain hyvää tarjottavaa pitää olla vieraille! En aiemmin ole mousse/hyydykekakkuihin perhetynyt ja kun silmäni kaupassa osuivat valkosuklaa-nougat mousse aineksiin (Blå Band) niin siitä se ajatus sitten lähti. Suunnistin keksihyllylle ja koppasin mukaani paketin Digestivejä.

Pohjan tein päästäni, muistelin mitä äitini oli tehnyt, sillä en jaksanut kaivaa kirjoja tai selata nettiä. 


Murustin vähän päälle puolipakettia Digestivejä ja laitoin vajaa 100g voita. Käsissäni kumihanskat möyhensin taikinaa ja aikas kivanlaisen massan sain aikaan! Taputtelin taikinamassan irtopohjavuokaan, jonka pohjan päällystin leivinpaperilla ja reunat öljysin kevyesti.


Laitoin pohjan jääkaappiin siksi aikaa kun vatkasin moussen. 
4pussia = 2 pakettia valkosuklaa-nougatmousse aineksia ja 4 dl vettä (ohjeessa sanotaan maitoa, mutta unohdin ostaa ja ihan hyvää tuli) vatkataan n. 5 min itse en kyllä niin kauaa vatkannut, nopeasti tuli kuohkea vaahto.



Vaahdon levitin pohjan päälle tasaisesti. Ajatuksena laittaa vielä kiille. Tuo on aika makea, niin joku kirpakka olis hyvä tasapainottamaan makuja. En vain ole päättänyt onko se vadelma, variksenmarja vai karpalo. Mitä mieltä Sinä olet? Kommentoi ihmeessä mielipiteesi! =)

Lopputulokseen palaan sitten myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. Oi oi namn nam :) Karpalo voisi olla aika jännä tavanomaisen vadelman sijaan ;) Vadelma kyllä on aika klassikko... Mutta karpalo vois olla tooosi nam :D

    :Bella :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...