keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Suklaakonvehdit

Joulu tulla jolkottaa ja mulla jo jonkun aikaa pyörinyt päässä idea, että teen ihmisille suklaakonvehteja itse. Selailin 200 suklaaunelmaa -kirjaa sekä nettiä. Kinuskikissan sivuilta löysinkin erittäin hyvät ohjeet!!
Tänään sitten päätin toteuttaa ja testata paria makua ja muottivaihtoehtoa. Kotoa löytyi levy taloussuklaata sekä jotain tollasta tosi tummaa suklaata (86% kaakaota) ja silikoninen omenajääpalamuotti sekä normaali kovamuovinen jääpalamuotti. Täytteeksi kokeilin variksenmarjahyytelöä (Turun Ruokamessuilta) ja ilmakuivattuja mansikoita (maistuvat ihan karkilta).

1. Sulattelin talousuklaasta puolet mikrossa ja valelin silikonisella sudilla omenamuotin reunoille ja pistin hetkeksi jähmettymään pakkaseen.
Täytin muotit nokareella hyytelöä ja täytin lopulla suklaasulalla. Jälleen jähmettymään jääkaappiin.

Päätin, etten käytä silikonimuotteja tähän tarkoitukseen. Osa konvehdeista meni rikki. Mutta maku mitä raikkain ja suklaasta tuli ihanan rapsakka!

2. Sulatin loput taloussuklaasta ja vuorasin muovisen jääpalamuotin kolot, jälleen pakkaseen hetkeksi.
Piti sulattaa joukkoon tosi tummaa suklaata ja mietin mielessäni, että mitä hittoa tästä tulee. Täyttelin suklaalla kolot puolilleen, upotin mansikkapalat ja täytin suklaalla. Pistin pakkaseen jähmettymään.
Tämän kanssa sujui paremmin, tosin piti käyttää veistä apuna irroittamiseen. Maku aivan jumalaisen täyteläinen ja runsas ja mansikkapala tuo mukavan kontrastin konvehtiin.

Ainiin, en temperoinut suklaita, mutta ihan kivan näkösiä silti tuli. Varsinaiset konvehdit kyllä teen temperoinnin kera, vaikuttaa varmasti jähmettymiseen jne.

Ostoslistalle:
konvehtien tekoon tarkoitettuja muotteja


Ikävät sormenjäljet isoissa paloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...