keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Nuf, puf, vuf

Tänään ollut armoton angsti. Ei ole huva tama. Jännä sinänsä, että koulussa oli kuitenkin kivaa ja kaikkea, et taas annoin tyhmästi jonkin pilata hyvin menneen päiväni.
Mutta pikkukävelylenkki kauppaan piristi mieltä hetkellisesti.

Koulussa oli keittiöpäivä! Nuf, puf ja vuf oli käsittelyssä.. eli naudan (härkää) ulkofile, porsaan ulkofile sekä vasikan ulkofile. Leikkeitä duunailtiin. Aivan sairaan hyviä jälleen kaikki :D Omaa annosta kohtaan oon vähä kriittinen. Mutta maukasta sekin oli. Ananas oli nam nam, mutta oudosti kieltä alkoi kirvellä, niin oon varmaa yliherkkä sille. Toivottavasti oli vaan kertaluonteinen tapaus. Rakastan tuoretta ananasta! Huomenissa sama lihasetti, mutta aiheena pihvit. Entrecotea ja marmorilihaa mm. ;p Otan huomennakin kameran mukaan, niin pääsette makujen maailmaan!

Eli asiaan:

 Hawaijin / Floridan leike, bearnaise-kastike ja wokattua paprikaa & papuja
(meijän ryhmän tekele, mie hoitelin leikkeen ja ananakset)

 Oskarin leike, choron- kastike, ranskanperunat (itsetehty) sekä parsaa ja katkarapuja

 kauhea kuva: ylivalottunut ja tuo käsi .. oli kiire niin ei ehtinyt keskittyä!
 Sveitsin leike, sitruunanlohko, parsaa ja bataatti-perunapaistos, meni vähän ohi.. :D

 Pariloitua vasikkaa, viinitarhurin voi, kermaperunat ja charon-/kakihedelmä

Metsästäjänleike, sienikastike, lohkoperunat (uuni) ja keitetyt porkkanat + 2papua

Vasikanleike milanese, tomaattikastike, pinaattipastaa ja parmesaania

 Wieninleike, leikkeenpäällä sitruunaa, anjovista ja kaprikisia, lohkoperunat (fritti) sekä herkkusieniä

Ainiin, tänään varmistui työharjoittelupaikka ja maanantaina kirjoittamaan sopimusta! JIIHAA!
Vieläku sinne mamman ja pappan luo pääsis käymää ni jes!

ps. Koska tuo lumentulo loppuu?

5 kommenttia:

  1. ...ja minä kun yritän täällä nauttia omenasta niin ruudulle tulee tollasia... Mul on täällä kuolat pitkin näppistä nyt!

    Mut onnea harjoittelupaikasta!

    VastaaPoista
  2. Herkullisia annoksia! Jäin miettimään vaan tuota ananasta pihvin päällä.. Ette poistaneet keskustaa? Meille on opetettu koulussa, että ananaksen kova keskusta tulee aina poistaa annoksia tehdessä. :S Ja ainakin näissä ravintola-alan kilpailuissa jos ananaksen keskustan unohtaa poistaa= miinuspisteitä.

    VastaaPoista
  3. Juu, tiedän kyllä, mutta me (lue: MINÄ) haluttiin jättää se, kun kerta vaa opetuskeittiössä häärättiin.. Siinä niin paljon kuitua ;D

    VastaaPoista
  4. Joo totta, ei opetuskeittiössä niin tarkkaan jaksa ruokia kyllä tehdä kuin ihan oikeissa ravintoloissa :P Millonkas sie valmistut kokiksi?

    VastaaPoista
  5. Siinä 2011 keväällä pitäs saada paperit kouraan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...