maanantai 12. huhtikuuta 2010

Pöllöt on kivoja.

Jeppis!
Tänään oli ensimmäinen työharjoittelupäivä. Olen eräässä lounasravintolassa Turun kupeessa. Se on perheyritys ja todella viihtyisä paikka. Heti sai tarttua työhön ja aloimme pistää salaattipöydän antimia valmiiksi, sekä erääseen tilaukseen kreikkalaista salaattia, maustekurkkuja, punajuurta sekä dressing. Pääsin myös tutustumaan tiskin puolelle ja huomisen lounasta varten tein murekkeet. Kauheen ihanien ihmisten kanssa saa tehdä työtä ja helposti sain sovittua heidän kanssa kun ens viikolla ma ja to pitäs päästä Kaarinaa harjottelee kesätyötä varten, niin korvaan tunnit kahdessa tilauksessa sitten.. Tosi kiva päästä sekin puoli sitte näkemään :) Huomista odotan innolla!

Viime viikolla sitte tosiaan oli Lappi-esitelmän esitys ja toteutus.. Kokonaisuudessaan me onnistuttiin hyvin ja kerättiin plussaa kirjallisesta työsuunnitelmasta, jonka avulla pysyttiin aikataulussa.. Oon kaikkiaan tyytyväinen. Ruoat oli hyviä, enkä riekkoa pilannut :D Ehkä musta vielä kokki tulee.

Sitten. Perjantaina jo aamulla oli vähä heikohko olo.. Nukuin koulun jälkee kuutee asti päikkärit ja lähin käymään Rossin synttärikemuissa.. Olin kotona ysin jälkeen. Noh, unta en sitte saanut, kiitos päikkäreiden, ja valvoin johonki puol kakstoista.. Ei siinä mitään, mutta kun eräs humalassaan kaipaili mua siinä kolmen aikaan ja mulla oli jääny puhelimee äänet ni tosi kiva.. Herätys oli siinä 04.45 meinasin kuolla. Pääsin töihin ihan ajoissa, mut kiva kun siinä ekat tunnit oli hiljasta, eikä tupakoita ollu tullu nii mulla ei just mitää tekemist ollu.. Meinasin kirjaimellisesti nukahtaa siihen hihnalle :D ei hitto. Kyllä kiitin kyseistä herraa. En siltikään kauaa kyennyt vihoittelemaan, vaikka nyt joka päivä olen kyseisestä asiasta muistuttanut. Kuulemma tänäänki vielä morkkis <3 On hän aika.. sydämellinen. Ja kyllähän mä selvisin hengissä ja kotona iski kuume JES.
Noh, unta ja lääkettä ni pääsin viel sunnuntaina toiseen paikkaa tienaamaan kivat sunnutaimassit tilipäivää varten ;D
Nyt odotan, että tää räkätauti lähtee meikäläisestä ja pääsen katsomaan Topia, rakasta kummipoikaani, joka konttaa menemään ja nousee tukea vasten seisomaan <3 Ikävä on iso.
Siinäpä nyt tärkeimmät.

AINIIN. Unohdin, että mun Elloksen paketti oli tullut, ihanat ruudulliset pillifarkut ja toiset ihan normaalit, ehkä vähän levenevät tummansiniset farkut. Oon häpihäpihäpi :D <3


tommoset kivat <3 pönttökuva mut menkööt :D





Ja käytiin äitin kanssa viime torstaina Paraisilta BB-fashionista hakemassa mulle uudet keittiövaatteet (takki+napit, essu ja pepitaruudulliset housut) kiitos äiti mitä tarpeellisimmasta synttärilahjasta<3.


Lopuksi pistän tähän kuvaa Lappiruoista!

Riekkopata, kermamuhennettuja kanttarelleja, karpalohyytelö ja pariisin perunat
(à la ulmai, paitsi kanttarellit teki Liine)

poronkäristys, puolukkasurvos ja pottuvoi (à la Liine)

Kermainen lohikeitto (à la Rossi)
















Lakkakermahyytelö ja konjakkimarinoituja lakkoja (à la Rossi ja lakat meikän käsialaa)

Kampanisut (à la Rossi ja ohrarieskat meikäläine)
Näissä kahdessa näkyy koko päivän setti. Ylemmässä kuvassa näkyy myös meidän savuporo-leipäjuusto-salaatti, josta unohdin ottaa kuvan. Muiden ryhmien maakuntia oli Satakunta, Karjala ja Savo, eli kalakukkoa maistettii ja muikkuja ja karjalanpaistia yms jne :D
Karjalanpiirakoita oli ja ne olikin hyviä. <3
voisin elää niillä. :D

Siinä teille vähän sitä jotain. :) <3

2 kommenttia:

  1. Namskis! Voisin syödä noi kaikki! Miltä riekko maistuu?

    VastaaPoista
  2. Ihan hullu postaus tuli. Mut juu, herkullisia kaikki olikin!
    Riekko maistuu..riekolta? :D Riistalintu ja riistalle tuoksui ja maistui.. Onnistuin omasta mielestä hyvin ja opettajakin kehui! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...