sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Eino puolivuotta

Eilen 13.11. poikani Eino täytti puolivuotta. Sitä tottakai täytyi hieman juhlistaa kakkukahvein! Kuten jo aikaisemmin olen kertonut, tykkään pöllöistä älyttömästi, joten siitä tuli kakun teema. Tarjoilin myös hirvipiirasta.
Kakkupohja on gluteeniton.

5 munaa
2 dl sokeria
2½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännellen vaahtoon. Kaada voideltuun ja perunajauhotettuun irtopohja vuokaan ja paista 175asteessa noin 30-40min, kunnes taikinaa ei enää tartu puutikkuun.

Täyte:

Vanhanajan vaniljakastiketta 4½dl veteen sekoitettuna molemmat pussit.
Keitä mansikoita 1dl mansikkamehussa (Funlight), kunnes niiden rakenne rikkoutuu. Anna jäähtyä ja sekoita vanlijakastikkeen joukkoon. Lisää 1-2 liivatelehteä.
Kostuta kakkupohja vaniljavedellä (vaniljasokeria ja vettä). Levitä täyte kakkupohjalle ja asettele jäisiä mansikoita antamaan vähän korkeutta. Kostuta yläpuoli ja aseta päälle. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun teet sokerikreemin ja kaulit sokerimassan oikean kokoiseksi.

Sokerikreemi:

125g voita / margariinia
4 dl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Pehmennä voi ja sekoita joukkoon hiljalleen muut aineet, kunnolla vatkaten.
Levitä kakun päälle ennen kuin laitat sokerimassa- tai marsipaanilevyn. Eristää hyvin, ettei massa ala "itkeä". (kuten kävi ristiäiskakulle, kuva löytyy tästä klik )

Käytin vihreää sokerimassaa, jota ostin Skanssin Tiimarista, jossa on Confetin tuotteita myynnissä. Koska vihreää sokerimassaa ei ihan tarpeeksi ollut, lisäsin joukkoon valkoista ja siitä siis semimarmoroitu pinta. Pöllön tein sekoittamalla mustaa ja valkoista sokerimassaa. Silmät, nokan ja mahan tein erikseen, kiinnitin valkoisella sokerikuorrutteella. Spritsaukset Wiltonin keltaista kimallegeeliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...