keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Mutakakku

Mutakakkua piti tehdä, mutta eipä se rakenteeltaan edes sitä muistuttanut. Ihan hyvää kuitenkin. En enää muista mistä olen ohjeen raapustanut ylös. Koristeet sokerimassaa.

150 g voita
2 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
50-100 g rouhittua suklaata

Sulata voi mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Sekoita kananmunien rakenne rikki. Lisää voi kananmunien joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää voi-muna -seokseen. Rouhi suklaa (kaikki suklaa käy) ja lisää taikinaan. Voitele ja jauhota vuoka. Itse käytin piirakkavuokaa, mutta irtopohja vuoka on myös kätevä. Koon voi sitten päättää oman maun mukaan: mitä pienempi vuoka sitä korkeampi kakku ja päin vastoin. Paista kakku 200 asteessa, uunin alatasolla n. 25 min. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.

Voi olla, että toi 200 astetta on mun uunissa liikaa, kun on ihan uusi ja siis tehokas. Tai sitten vaan en osaa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...