lauantai 12. helmikuuta 2011

Maukas lihapata

kuvasin välillä, 3h muhinnan jälkeen ja takas uuniin

Viikonlopun kunniaksi päätin tekaista lihapataa. Sitähän voidaan syödä sitte koko viikonloppu, eikä tarvitse ruokaa tehdä. Voi keskittyä leivonnaisiin ;)

Tarvitset näitä:

Karjalanpaistilihaa 700g paketti
paprika
2 sipulia
porkkanoita maun mukaan.
Lopulta käytin vain kaksi porkkanaa, kun vuoan koko on rajallinen :D
Pilko vihannekset ja laita vuokaan. Ruskista lihat ja kaada vuokaan. Laita pannulle vettä, kiehauta ja kaada huuhdeliemi sekaan sekä vettä kunnes ainekset peittyvät. Heitä sekaan laakerinlehtiä (laitoin 3kpl), mustapippureita, ripaus suolaa ja sokeria sekä timjamia. Folio tai kansi päälle ja laita lämmitettyyn uuniin 175-180 astetta ja anna muhia 3h.
Itse laitoin uuniin noi klo: 20:00 ja otin lämmöt pois 23 maissa ja jätin uuniin jälkilämmölle yön yli. Huomenna saadaan ihanasti muhinutta lihapataa perunoiden kera! NAM. Taivaallinen tuoksu täytti asunnon.
Lisäksi jos tähän lisää enemmänkin kasviksia, jotta on ruokaisampi, niin sopii myös karppaajalle! :)

1 kommentti:

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...