lauantai 16. toukokuuta 2015

Ninjago-kakku ja kinkkupiirakka; maidoton, gluteeniton, vehnätön

Esikoinen täytti keskiviikkona viisi. Viikko sitten lauantain juhlittiin Turussa. Äitini teki kakut ja minä värkkäsin legopalikat sokerimassasta sekä murotaikina keksejä.


Tänään sitten kahviteltiin täällä Porissa mummun, papan, poikien serkun sekä A:n kummit. 

Huomenna tulee vielä kaveri kylään!


Tämän päivän kakkuun tuli täytteeksi mansikkahilloa ja pätkistäyte. Kakkupohjaan tuli kuusi munaa ja kaakaojauhetta. Pohja oli myös maidoton, gluteeniton ja vehnätön sillä mummu on vehnäallerginen ja A:n kummitätillä on keliakia. Keliakia on tuttu juttu, sillä isänäidilläni on se myös, mutta vehnäallergikkoja en ole aiemmin ruokkinut. Jauhoina käytin siis perunajauhoa ja ryhtiä antamaan pistin tuota Viljatuotteen gluteenitonta tummaa jauhoseosta. Maidoton kakku oli muuten paitsi pätkiksen osalta. Mummu on siis myös maidoton. Niinpä käytin Alpro soyan vispautuvaa valmistetta. Vähän jännitin miten onnistuu, mutta hyvä tuli. Pelkästään vaahtonakin oli maultaan hyvin lähellä kermavaahtoa. Tuskin erottaisin sokkotestissä.


Suolaisen piirakan tein myös ja se oli samanmoinen vehnätön, gluteeniton ja laktoositon. Täytteessä kinkkua, paprikaa, auraa ja suolaa. Creme fraichen kanssa sekaisin ja kaksi munaa.
Kummatkin tarjottavat saivat kehuja! Ja täytyy myöntää, että onnistuin. Erikoistuotteet olivat myös mukava todeta täysin toimiviksi vaihtoehdoiksi kun niitä tarvitaan!


Note to self: muista ostaa uus piirakkavuoka rikkoutuneen tilalle!

Leipomisiin,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...