Kauraleipätaikina
~ 1 iso leipä tai kaksi pienempää
~ valmistusaika n. 45min + n. 1h kohottamiseen
5 dl maitoa (tein veteen)
25 g hiiivaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
2 tl suolaa
3dl kaurahiutaleita
(laitoin 2dl kaura- +1dl ohrahiutaleita)
3 rkl öljyä
11-12 dl vehnäjauhoja
(pistin 12 dl joista 2dl ruista)
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola, kaurahiutaleet, öljy ja 2dl vehnäjauhoista huolellisesti vispaten.
- Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa nelisen minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ana taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Valuta kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile kevyesti pyöreä leipä jauhojen avulla. Älä vaivaa. Anna leivän kohota peitettynä lämpimässä paikassa 10 minuuttia.
- Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia koosta riippuen. Anna jäähtyä ritilällä, älä peitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! :)