tiistai 22. marraskuuta 2011

Kauraleipä

Ohje on Kotilieden numerosta 21 (1.11.2011)






Kauraleipätaikina

~ 1 iso leipä tai kaksi pienempää
~ valmistusaika n. 45min + n. 1h kohottamiseen

5 dl maitoa (tein veteen)
25 g hiiivaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
2 tl suolaa
3dl kaurahiutaleita 
(laitoin 2dl kaura- +1dl ohrahiutaleita)
3 rkl öljyä
11-12 dl vehnäjauhoja 
(pistin 12 dl joista 2dl ruista)

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola, kaurahiutaleet, öljy ja 2dl vehnäjauhoista huolellisesti vispaten.
  2. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa nelisen minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ana taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Valuta kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile kevyesti pyöreä leipä jauhojen avulla. Älä vaivaa. Anna leivän kohota peitettynä lämpimässä paikassa 10 minuuttia.
  4. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia koosta riippuen. Anna jäähtyä ritilällä, älä peitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...