torstai 23. joulukuuta 2010

Yksi yö jouluun!

Huomisen kahvipöydän kakku tuli valmiiksi. Viiden munan suklaakakkupohja, välissä aprikoosimarmeladia, kuorrutettu sulatetulla tummalla- ja maitosuklaalla, johon sekoitettu 75g voita ja lämmitettynä 3,5 rkl kermaa. Ehkä vähän lapsekas koristelu, mutta jouluhan on lasten juhla ;)

Parhaiten onnistunut pohja IKINÄ. Sain siististi halkaistuakin!


Tein myös kunnon marmeladia, saatuani agar agarin kotiin asti. Onnistu tosi hyvin. Ohjeen bongasin Turun Sanomien lauantain Extra-liitteestä.

15g agar agaria (apteekista)
7dl sokeria
6 dl vettä
1,5 dl omenasosetta (vauvansosekin käy)
1 tl sitruunahappoa (apteekista)
elintarvikeväriä

Sekoita agar agar veteen ja kuumenna apteekin ohjeiden mukaisesti. Sekoita sulaaneeseen agar agariin sokeri ja keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia, välillä sekoittaen. Jäähdytä haaleaksi ja lisää sitruunahappo ja sose. Kaada laakeaan astiaan ja anna jäähtyä. Leikkaa muotilla makeisia tai veitsellä neliöitä ja kierittele ne sokerissa.

Rämmäleet on omenanpaloja :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...